När det uppstår konflikter på arbetsplatser är det sällan svart eller vitt.
Det tycker (några) Crosskeyanställda att media borde bli bättre på att minnas.
ARBETE I snart sagt varje rapportering från Crosskeykonflikten är det enskilda som talar för massan. Det är inte säkert att de åsikterna representerar alla, påpekar en anställd.
Det finns flera olika fack inom företaget. Flera anställda som inte hör till något fack och som inte deltar i någon blockad.
-Crosskey har inte vid något tillfället gått ut och, vare sig direkt eller indirekt, bett någon gå med i ett specifikt fack. De har heller aldrig bett någon lämna ett fack. Ledningen har uppmanat alla till individuella val huruvida man vill vara ansluten och, om man så önskar, välja det fack som man anser bäst representerar arbetstagarens personliga önskemål.
Så uttrycker en anonym anställd det till tidningens reporter.
Finns många nöjda
Flera arbetstagare vänder sig mot begreppet "Crosskeyanställda" som ger sken av att alla tycker likadant.
Crosskeyanställda är ett begrepp som använts flitigt den senaste veckan.
-Det finns 80 anslutna till Suora och 20 till YTN. Men det är fortfarande närmare 50 personer, arbetare, som ni tar både identitet och röst ifrån med denna formulering. De är inte besvikna och går inte i blockad, men de är i allra högsta grad Crosskeys personal, säger den anställde.
Skälet till att så få anställda vill framträda med namn är konflikten. När ett "krig" utkämpas vägs relationer mot varandra.
Det är inte alltid enkelt att gå vidare efter det.
Ålandstidningen