Vi har lämnat vårdagjämningen bakom oss och blickar nu framåt mot påsk, första maj, Kristi himmelsfärdsdag och senare midsommar som kommer som ett avbrott i vardagen. Det betyder ett par extra lediga vardagar för oss som annars har ett arbete att sköta.
Med jul- och nyårshelgerna och en självständighetsdag adderad har vi det rätt gott ställt med så kallade röda dagar. Men det är inte utan att man bli lite avundsjuk på hur andra länder lägger upp sina nationella helgdagar där Iran är i topp med sina 27 stycken.
Blickar vi mot Europa är San Marino i topp med sina lediga helgdagar, hela 20 stycken.
Jag kan dock inte låta bli att blicka ännu längre bort.
Mot Japan.
De firade nyligen en av sina 16 officiella helgdagar då vårdagjämningen inföll i torsdags förra veckan. Då satte man lapp på luckan och firade vårens början på bästa sätt.
Där tar man även tillfället i akt att fira lite extra på vårkanten.
För i Japan firar man även Kejsaren Showas dag, Konstitutionsdagen, Medborgarnas vilodag och Barnens dag i rask takt med bara några dagars mellanrum i månadsskiftet mot maj. På sensommaren tar man ledigt för att fira Havsdagen och Bergets dag samt Respekt-för-de-äldre-dagen.
På höstkanten är det dags igen att fira då höstdagjämningen står för dörren.
Skulle någon av dessa dagar infalla på en helgdag tar man helt sonika ledigt dagen efter.
Den andra måndagen i januari är det dags igen. Då två decennier fyllda ses som den ålder där japaner går över från barn till vuxen passar man på att fira alla 20-åringar med pompa och ståt just denna dag för detta ändamål.
För att inte tala om firandet av den första japanska kejsaren Jimmu den 11 februari.
Man tar även tillfället i akt att fira nuvarande kejsaren Naruhitos födelsedag. Han fyller år den 23 februari och då firades det ordentligt.
Vi kanske ska blicka lite österut ut och sno ett par idéer. Alexander Stubb fyller år den 1 april. Visst skulle det sitta fint med en ledig dag nästa tisdag?