Lägret är öppet både för barn som redan går på gymnastik och för de som vill komma och testa för första gången.
– Det är roligt för vi har fått flera hit från Sverige och Finland. Både sådana som flyttat hit och sommarålänningar, säger Ylva Watkins, verksamhetschef för föreningen Gymnastics Åland.
Barnen kan välja att vara på lägret på för- eller eftermiddagen, eller stanna hela dagen.
– Vi har runt 45 barn hela tiden. De flesta har varit heldag.
Under dagen är barnen i olika grupper och roterar mellan redskapen hopp, barr, bom, matta, trampolin och lek. Mitt i dagen laddar de upp med lagad mat till lunch som de äter ute i solen.
– Barnen har orkat, det är mycket lek och testa på. Sedan har vi även pauser mellan redskapen med lite mellis som de har med sig, säger Ylva Watkins.
Varför ordnar ni lägret?
– Det är kul och barnen gillar det. Under lägret får de träna på ett annat sätt än vad de gör annars när de till exempel kommer in en timme i veckan. De får en annan inblick i gympan och får träna med olika tränare.
Unga ledare
För att hjälpa barnen på lägret finns en hel del unga ledare.
– Flera av dem är tränare sedan innan och vissa är äldre gymnaster. De är superduktiga på att planera, det blir en lång dag för dem med, säger Ylva Watkins.
Edit Virta är en av dem som är ledare för första gången. Hon tycker det är roligt att testa på något nytt.
– Det är kul att lära känna barnen och lära dem saker. Just nu leker vi volleyboll, säger hon.
Milla Andersson, Elinor Fagerström och Erselda Alla tar paus från spelandet en stund. De har alla varit på lägret hela veckan.
Vad tränar ni på?
– Vi gympar, leker, hoppar trampolin och hjular. Jag är jättenära på att klara hjulning utan händer. Jag har fått massor av nya kompisar, säger Erselda Alla.
– Det roligaste är att vara på trampolin och barr, säger Milla Andersson.
– Jag har tränat på bakåtvolt och flickis, säger Elinor Fagerström.
Lär känna nya
Lite längre in i salen är en annan grupp på redskapet bom. De börjar med en samling sittandes på led på en av bommarna där föreningens breddgruppskoordinator Anna-Maria Furu berättar vad de ska göra. Alice Asplund visar upp ett ”babyhandstående”, vilket är ett litet handstående där man inte sparkar hela vägen upp.
– Jag tränar på det, vanligt handstående, hjulningar och spagat, säger hon.
Ellen Häggblom övar på benlyft på bommen. Hon har inte testat på så mycket gymnastik tidigare.
– Min syster går här, jag har bara varit med en gång, säger hon.
Hur är det på lägret?
– Det är jättekul här. Det är roligt att lära känna andra och lära sig nya saker, sånt man inte kan göra hemma, för här finns det ju massor av redskap, säger Ellen Häggblom.
Borta vid trampolinerna är det full fart. Klara Lindén, Elsa Sjöholm och Matilda Blomster testar på olika hopp och volter ut till den mjuka gropen.
– Jag gillar allt men trampolin och hopp är min favorit. Nu tränar jag på framåtvolter, säger Elsa Sjöholm.