Klippet har runt en miljon gilla-markeringar och internationella medier som amerikanska Newsweek och franska Nouvelle FR har skrivit om det.
I kommentarsfältet på Pernilla Hägglunds videoklipp om utterbebisen Otis svämmar det över med personer som aldrig sett något gulligare än en liten utter. ”Jag skulle dö för honom” och ”Jag skulle slåss med en rabiat björn samtidigt som jag är iklädd Lady Gagas köttklänning för Otis skull” och ”Jag skulle byta ut mina barnbarn mot honom” är några av alla kommentarer på klippet.
Otis är just nu bara runt nio eller tio veckor.
– Han är fortfarande en bebis. Han kommer att få stanna hos mig i ungefär ett halvt år tills han kan klara sig i naturen, säger Pernilla Hägglund.
Under tisdagen lade hon upp klippet på Otis som sedan skulle bli viralt.
– När jag vaknade på onsdagen var det 750.000 personer som sett klippet och det kändes galet, nu ligger det på 5,6 miljoner och det känns helt sjukt, säger hon.
Påminner om en hundvalp
På de filmklipp som Pernilla Hägglund lagt ut på Otis kan man se att hans sätt att röra sig påminner om en hundvalps.
– Han påminner verkligen jättemycket om både en hundvalp och en kattunge. Han skuttar runt i förrådet och trillar omkull och ligger och sprattlar på rygg, säger hon.
Otis favoritsysselsättningar är att mysa, klättra på Pernilla Hägglund och busa.
– Han har leksaker som han försiktigt har börjat leka med. Sedan tycker han förstås om att äta, säger Pernilla Hägglund och skrattar
Otis matvanor består av lax fyra gånger om dagen som hon matar honom för hand.
– Egentligen brukar man ge modersmjölksersättning för hundvalpar, men han vägrade dricka det och ville bara äta lax. Efter jag matat honom så brukar han vilja lägga sig och mysa i famnen, säger hon.
Professionell viltrehabiliterare
Klippet har fått en stor positiv respons, men vissa håller sig kritiska mot Otis räddning.
– Det finns folk som anser att jag gjort fel och att man inte borde räddat honom utan låtit örnen äta upp honom. Men det är människor som inte förstår att jag är viltrehabiliterare och de vet inte att jag gjort det här i tio år, så jag förstår att man kan vara kritisk till att man ser att någon har en utter hemma hos sig, säger Pernilla Hägglund.
På sin Tiktok-sida betonar hon även att hon är utbildad viltrehabiliterare och att privatpersoner aldrig ska ta hem vilda djur.
– Han är den första uttern jag tagit hand om. I år har jag även haft min första örn och min första säl så det har varit ett händelserikt år, säger Pernilla Hägglund.
Arbetet som viltrehabiliterare gör hon frivilligt på sidan om sina två jobb. För tio år sedan började allt då en fågelmamma blev överkörd vid Mariebad och fågelungarna stod bredvid förtvivlade.
– Då åkte jag dit och fångade in dem och hade dem på vår balkong i några veckor, sedan har det bara rullat på sedan dess. De senaste tre åren har vi haft en Instagram- och Facebook-sida och sedan ett år tillbaka är Viltrehab Åland en registrerad förening.
– Jag har alltid haft ett stort hjärta för djur. När jag var liten tittade jag på djurens ö och sa att jag gärna ville jobba med det.
Går runt med donationer
Arbetet Pernilla Hägglund gör med viltrehabilitering är frivillig och hon säger att Viltrehab Åland är beroende av att folk donerar pengar.
– Otis har de senaste tio dagarna ätit ett och ett halvt kilo lax så det blir ganska dyrt. Vi hittade en fiskhandlare som ger oss ett ganska snällt pris, men det blir ändå en hel del pengar som vi betalar själva, säger Pernilla Hägglund.