Arbetet med de avlidna var klart på platsen vid halv två-tiden på natten. De har nu förts till Karolinska sjukhuset i Solna, där obduktionerna ska genomföras.
Där letar vi också efter identifieringsfaktorer, säger Lars Bröms, insatsledare för den grupp inom polisen som arbetar med identifieringen av de avlidna.
Vårt syfte är att ge de avlidna ett namn och att de anhöriga ska få hem sina nära och kära.
Även personal från Rättsmedicinalverket deltar i arbetet.
Identifieringen görs med hjälp av fingeravtryck, jämförelser med tandkort och dna.
Parallellt genomför gruppen intervjuer med anhöriga i Örebro, där frågor ställs om den saknade personen och dna-prover tas på anhöriga för att använda som jämförelse.
Lars Bröms säger att informationen inte tycks ha nått ut ordentligt om var anhöriga ska vända sig. Han uppmanar alla som inte har fått tag på sina anhöriga att kontakta polisen:
Jag uppmanar dem att omedelbart kontakta polisen så kommer vi att komma hem till dem.
Han kan inte säkert säga när den formella identifieringen av samtliga elva avlidna kan vara klar. Han hänvisar till andra liknande situationer, som terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, då det tog 48 timmar.
Min målsättning är att det ska bli samma sak här.
![Lars Bröms leder polisens grupp som ansvarar för identifieringen av de avlidna.](https://thumbnail.tt.se/media/text/250205-orebroidentifieringuv-e22dbfef/a001_NormalThumbnail.jpg)