Säkerhetspådraget är enormt runt domstolen i norra Seoul, där åtta domare klockan 04 på fredagsmorgonen svensk tid ska meddela sitt beslut om Yoon Suk-Yeol. Antingen befinns han skyldig efter den riksrättsprocess som pågått i några månader, och avsätts permanent. Eller så förklaras han oskyldig, vilket skulle innebära att han återinträder som landets statschef.
Beslutet blir kulmen på fyra väldigt dramatiska månader i världens tolfte största ekonomi. Det var den 3 december som Yoon chockade både Sydkorea och världen genom att utropa krigslagar, och hävda att landet måste skyddas från en "kommunistisk" opposition som skulle sälja ut det till ärkefienden Nordkorea.
Krigslagarna upphävdes efter några timmar med röstsiffrorna 190 mot noll i parlamentet, som lyckades samlas trots att Yoon beordrade polis och militär att stoppa dem.
Minns 2017
Men han visade sedan att han har betydande stöd, när presidentgardet och hans anhängare i flera veckor upprätthöll en slags mänsklig mur runt 64-åringens residens. Först i mitten av januari kunde han gripas.
Oavsett utgång väntas stora och potentiellt våldsamma demonstrationer, ett scenario landets 50 miljoner invånare har relativt färska minnen av. Så sent som 2017 utbröt dödliga kravaller i samband med att den då avsatta presidenten Park Geun-Hye dömdes i riksrätt.
Så nu tar myndigheterna inga risker. I en operation som kallas dammsugning har området runt domstolen i Seoul helt stängts av, medan hundratals bussar ställts upp som murar på gatorna.
Skolor, ambassader, kontor och turistattraktioner i närheten håller stängt, rapporterar medier från huvudstaden.
Kan dömas till döden
Frågan är också hur definitivt detta avslut blir för landet som under dessa fyra månader beskrivits som "ledarlöst". Parallellt med riksrätten har Yoon också åtalats i ett vanligt brottmål. Där riskerar han livstids fängelse eller till och med dödsstraff om han befinns skyldig till uppror.
Men för tillfället är allt fokus på konstitutionsdomstolen, vars ord kommer att vägas på guldvåg av opinionen.
Det blir svårt att få båda sidor att acceptera domslutet, säger experten Hong Sung-Gul vid Kookmin-universitetet till nyhetsbyrån AFP.
Det är stor risk att ännu värre kaos väntar.

