På Karl Adolf Rönnbergs vägg hängde 1948 en bild föreställande Runebergs stuga utanför Jakobstad. Bilden hade Rönnberg hittat bland avskrädet på sopdeponin. Bland de andra föremålen Ålandstidningsredaktören Axel E Danielsson noterade när han besökte Rönnberg var en miniatyrkanon, en glaskorall och en trumpet. Uppenbarligen var det inte bara stadens barn som gjorde trevliga fynd i avfallet.
Vid tiden för intervjun hade det gått nästan tio år sedan sopdeponin öppnade och under den perioden hade 2.000 kvadratmeter av kajområdet fyllts ut med avfall.
Rönnberg kunde presentera detaljerad statistik. 1947 anlände till exempel 4.669 transporter till sopdeponin. Soporna lastades av från bilar, hästkärror, skottkärror och cyklar.
Särskilt landsborna, som var lite ovana med avstjälpningen, kunde behöva en hjälpande hand. Den plikttrogne intendenten såg till att allt hamnade rätt. Karl Adolf Rönnberg, som var född i Kuopio och kom till Åland 1922, hade ”ett vaket öga” och synade gärna noga vad som lämnades i området:
”Rönnberg är en vän av snygghet, ehuru han rör sig bland så mycket avskräde, kanske just därför”, står det i den gamla tidningsartikeln som är undertecknad med journalistens signum Mamres Lund.
Det föreståndaren inte gillade var lösdrivande hundar som letade gamla köttben på tippen. Han ansåg även att tippen orättfärdigt anklagades för att vara orsak till råttorna i staden.
Att Karl Adolf Rönnbergs arbetsuppgifter till viss del betraktades som hälsovådliga styrks av hans månatliga hälsokontroller hos en läkare, och han berättade även att han lade stora pengar på mediciner.