Själva uppskjutningen gick som planerat.
Det var storslaget, jag var jäkligt uppspelt men alla runtomkring var ganska lugna, säger Mikael Genberg.
Efter cirka en timme separerades rymdskeppet med den lilla stugan från raketen, vilket även det gick bra. Om cirka fyra månader väntar en ny kritisk fas då raketen ska landa på månen – vilket misslyckades senast det japanska rymdföretaget Ispace gjorde ett liknande försök.
Den lilla stugan mäter inte mer än 12x10x8 centimeter – en större byggnad än så får inte plats på månbilen som ska placera ut den, helst utan att den tippar över. Efter det hoppas Genberg kunna ta bilder innan månnatten "dödar elektroniken".
Jag har en vurm för det lilla i det storslagna, det blir mer poetiskt, säger Mikael Genberg som jobbat med sin månstuga av och till i 25 år.
Efter att ha placerat röda hus på Globens tak, i trädtoppar och under vatten ville han skicka ett även till månen.
De ansvariga har samlat in mellan 7 och 8 miljoner kronor för att finansiera projektet, plus att alla inblandade har jobbat gratis. Mikael Genberg hoppas skapa en ny bild av jorden.
Är det inte precis vad vi behöver just nu? Att betrakta oss lite på avstånd och se jorden för vad den här. Det är sinnessjukt att vi befinner oss på den här lilla stenen i rymden fullproppad med liv. Runt omkring är allt överjävligt.