Kärt barn har många namn.
Jätteblomman växer vilt på den indonesiska ön Sumatra och kallas där bunga bangkai – kadaverblomma. Det latinska namnet, Amorphophallus titanum, betyder däremot "missbildad jättefallos".
Nu står ett exemplar av den ovanliga växten, som odlas i ett fåtal exemplar världen över, inför blomning i Sydneys botaniska trädgård.
Besökare köar i timmar för att få beundra blomman kallad Putricia, ta selfies och känna den speciella lukten, rapporterar flera medier. Enligt BBC beskrivs odören som en mix av våta strumpor, varm kattmat och ruttnande pungråtta.
Vi pratade om huruvida vi borde ha spypåsar i rummet, säger trädgårdens talesperson Sophie Daniel till AP.
Tusentals har redan besökt kallan, trots att den ännu inte står i full blom, och närmare en miljon har tittat på en direktsändning av blomningen. Det finns ingen tid att spilla: om knappt ett dygn beräknas Putricia sluta sig igen och lukten försvinna.
Den hotade jätteknölkallan kan bli tre meter hög och väga upp till 150 kilo. I det vilda blommar den vart sjunde till vart tionde år, men odlade exemplar blommar ofta först runt 15 år efter sådd. Kombinationen av lukten av förruttnelse och att blomman blir varm attraherar då skalbaggar som lockas in och pollinerar den.