När markägaren Nils-Olof Mattsson får nog och säger att det här är en engångschans möts han av applådåskor.
Av ett 50-tal besökare på informationsträffen är bara sju öppet kritiska.
Opinionsläget för motorbanan kan vara på väg att vända.
MOTORBANAN Lokalen är fullsatt och Danne Sundman står avmätt vid fönstret och tittar ut i regnet i jakt på eftersläntrare.
Han har ingen formell skyldighet att hålla mötet för miljökonsekvensbeskrivningens, MKB:ns, skull, men han har valt att göra det ändå.
Rena självplågeriet
- Man måste ta kritikerna på allvar. Vi får dem nog aldrig helt övertygade, men vi måste försöka informera så mycket som möjligt. Alla stora projekt får kritik, men det finns mycket ondskefullt med till exempel fotboll också. Vi har ställt oss här och berättat under hela processen, trots att det är rent självplågeri.
Det viktigaste argumentet handlar om vad en motorbana kan innebära för kommunen - huvudsakligen direkt snarare än indirekt.
- Turistsäsongen förlängs. Nu har vi fem veckor, eller kanske fyra, eller som vissa anser tre, veckor där turisterna kommer hit och bor. Med motorbanan får vi en anläggning som drar hit folk under längre tid, och banan kan användas för annat under resten av året.
Han nämner trafikutbildningar, "eco-driving" för yrkestrafiken och mycket annat. Och en möjlighet att utnyttja det ökända åländska höst- och vintervädret.
Exportera regn
- Vi kan faktiskt nästan garantera långa perioder med 0-5 plusgrader och ihållande regn. Det är efterfrågat bland företag i bilindustrin. Vi får alltså en möjlighet att exportera åländskt regn.
Men påstådda felaktigheter i MKB-utkastet upprör.
- Man har svamlat bort fakta ända från början. Man har mörkat och kommit med felaktigheter. Jag var för det här projektet från början, men nu är jag mot, säger Erik Eriksson, en av deltagarna på informationsmötet.
Ett vanligt argument mot motorbanan är att stuggästerna som kommit för lugnet i Eckerö kommer att skrämmas bort. Och även bortanför de färgkodade bullerzonerna i utredningen kommer tävlingarna att höras, det håller Danne Sundman med om.
- Visst, är det lugnt en kväll så kan man till och med höra klaffarna på Eckerö-färjan slå i backen över halva Eckerö.
Men vad som uppfattas som buller och störningar är högst subjektivt menar han.
- För den som blir väckt tidigt på morgonen av skator är det ett störande ljud.
Får applåder
Men invändningarna mot buller och oönskad trafik fortsätter. Till slut får Nils-Olof Mattsson, markägaren, nog och ställer sig upp.
-Vi ska ta vara på den här chansen. En sådan här satsning kommer vi aldrig mer att få uppleva, säger han.
Han möts av applådåskor.
-Jag vill inte göra det här på naturens bekostnad, svarar en kvinna i publiken.
Hon får också applåder, men betydligt mattare.
Fredrik Granlund