Tyskarna vill helst ha sedlar som är tryckta i sitt eget land eftersom man befarar att euron blir olika mycket värd beroende på vilket land de kommer från.
Men på Åland är man inte orolig.
EKONOMI Det är skillnad på euro och euro. Ena sidan av mynten är landsspecifik, men även på sedlarna kan man spåra ursprungsland.
Detta har gjort att flera européer, framförallt tyskar, har börjat kolla varifrån sedeln kommer. Börjar serienumret med ett X visar det att den är tryckt på Bundesdruckerei i Berlin till exempel.
Orsaken till att man gör det är för att man är orolig över eurons framtid. Man befarar att det kan bli som i USA under 1840-talet då dollarn fick olika värde beroende på vilken delstat eller region de kom ifrån.
Om ett land väljer eller tvingas att gå tillbaka till sin egen valuta kan man under en övergångsperiod välja att enbart tillåta euro från det egna landet, vilket skulle kunna göra att en euro blir mer eller mindre värd beroende på varifrån den kommer.
Ingen oro på Åland
Detta har gjort att allt fler vanliga tyskar väljer att gå till banken och begära kontanter som är tryckta i just Tyskland, skriver Dagens Industri och The Telegraph. De sedlar man allra minst vill ha är från de sydliga länderna där ekonomin är hårt pressad. Som Grekland, Italien och Spanien till exempel.
Man tror att deras värde kommer att förlora mest i värde om eurosamarbetet rasar samman, vilket man trots EU-toppmötet i förra veckan befarar kan inträffa.
Vill du veta hur du ser skillnad på eurosedlarna eller vad bankdirektör Birgitta Dahlén tror om det hela? Läs dagens Ålandstidning.
Matilda Andersson