Camilla Schwartz-Björkqvist föddes i Österbotten 1976 och bodde där tills familjen flyttade till Åland.
På Åland gick hon låg- och högstadiet, innan familjen flyttade vidare till Kyrkslätt i Nyland, där hon sedan gick gymnasiet.
– Vi flyttade alltid på grund av pappas jobb, så det var inte frivilligt jag flyttade bort, säger hon.
– I Kyrkslätt trivdes jag inte alls, så efter något år i gymnasiet sökte jag mig till ett utbyte i Quito i Equador, vilket på något sätt blev början på slutet.
Efter att hon återvänt till Kyrkslätt för sin examen, började hon studera vid ett program som delvis gick i Amsterdam, delvis i Helsingfors.
– När jag blev helt klar med studierna började jag jobba som konsult i Amsterdam, och det jobbet tog mig i sin tur till USA, där jag bodde i fem år, säger hon.
I 14 år arbetade Camilla Schwartz-Björkqvist på konsultföretaget Deloitte, och sedan 2022 jobbar hon med data på läkemedelsföretaget Johnson & Johnson.
– Jag studerade businessmanagement, så jag har jobbat som konsult och med data av olika slag, säger hon.
– Jag är på många sätt en blandning av mina föräldrar; mamma är psykolog och pappa har alltid varit intresserad av ekonomi och statistik.
Vad fick dig att flytta utomlands?
– Det är egentligen lite svårt att svara på, men jag tror jag tänkte att ”världen är så stor, varför skulle jag bli kvar på mitt lilla ställe?”, skrattar hon.
Men Camilla Schwartz-Björkqvist hade faktiskt planer på att flytta tillbaks till Åland.
– När jag flyttade tillbaka från USA sökte jag faktiskt ett jobb på Åland, och mina vänner ifrågasatte mig och undrade varför jag skulle vilja tillbaka hit.
– Men jag fick ett jobberbjudande från ett företag, där jag antingen skulle välja Stockholm eller Amsterdam, och det fick bli Amsterdam.
Har du någon gång ångrat dig?
– Ibland har jag ångrat att jag flyttade från USA över huvud taget, jag älskade att bo där, men å andra sidan hittade jag min man i Amsterdam och nu har vi ju tre barn, så egentligen inte, säger hon.
Karriärkvinna
Camilla Schwartz-Björkqvist har alltid varit ambitiös, och har alltid satsat på karriären.
Därför är det också hon som är den drivande kraften i familjens ekonomi.
– I Nederländerna är det nästan tvunget att ena föräldern är ”hemmaförälder” på grund av hur skolorna fungerar, säger hon.
– Min man är hemmaförälder, vilket han trivs med, men jag vill ändå inte vara en frånvarande mamma så jag försöker ha möjlighet att vara med familjen så mycket som möjligt.
Somrarna är en tid då familjen har möjlighet att tillbringa mycket tid tillsammans, och den tiden brukar de vara i Geta.
– Jag kan inte förklara hur mycket jag älskar Åland fortfarande, säger Camilla Schwartz-Björkqvist.
– Vi försöker se till att vara här minst en gång varje år, ofta några veckor åt gången. Det bästa är att Geta på många sätt är motsatsen till Amsterdam, där är allting så jäktigt, här kan vi alla ta det helt lugnt, vi har inte ens internetuppkoppling.