Det är just den satsningen som gör det intressant.
Projektet utgår från nytänkande - något som behövs för att placera Åland på idrottsturistkartan i framtiden.
Att sportturismen blir en allt viktigare del för att locka folk till Åland är en sanning. Redan i dag utgör idrottarna en stor del av de som registreras som inkommande i den månatliga statistiken över inresande till Åland.
Turist-Åland skriker efter intressanta projekt som ska locka nya turister över Östersjön.
Två nytänkande idrottsentusiaster i Denise Bergvall och Mari Wickström har vänt på begreppen och valt en väg som få entreprenörer vågat göra.
I mer eller mindre vilda planer försöker duon få till stånd en åländsk curlinghall av bästa kvalitet. Fyra banor i högklassig standard. Bar, bubbelbad och konferensanläggning ska naturligtvis finnas i hallen.
Redan hösten 2009 ska den stå klar.
En hel del motorfolk, golfare, hästsportutövare, skidåkare och andra idrottare skakar naturligtvis på huvudet åt projektet. De anser sig helt sonika stå först i kön för att få sina projekt förverkligade - och då med hjälp av stora stöd från landskapets kassakista.
"Bygg en skidtunnel i stället", är en inte allt för ovanlig kommentar. Skillnaden är att den uppmaningen ropas ut i tomma luften i hopp om att politikerna ska höra den.
Från curlingentreprenörerna har det ännu inte hörts ett ljud om finansiering från offentligt håll. Det är inte dessa pengar som ska få projektet att gå igång - det är inte saftiga bidrag och gynnsamma lån som är drivkraften bakom idén. Landskapsbidrag och landskapslån är inte prioritet nummer ett i projektets utformning.
Inte heller nummer två.
Det är just den satsningen som gör det intressant.
Projektet utgår från nytänkande - något som behövs för att placera Åland på idrottsturistkartan i framtiden.
Initiativet är rent och strikt företagsmässigt - med en härlig krydda av kärlek från två damer till en sport som är på kommande i både Sverige och Finland.
Curlingduon har i första hand lagt ner massor av tid att undersöka viktiga basfakta som om hur man gör en perfekt curlingis, vilka takkonstruktioner som lämpar sig samt vilka misstag andra projekt stött på -och så vidare.
Därefter har en prislapp satts på projektet - i dagsläget 1,5 miljoner euro.
Mycket pengar kan det tyckas. Men att hallentreprenören Hjallis Harkimo intresserar sig för projektet tyder på att satsningen inte är tagen helt ut ur luften.
Frågan som både duon Bergvall/Wickström - och för den delen även allmänheten - ställer sig är om Ålands företagare är beredda att ställa sig bakom den unika satsningen. De lokala företagen ska stå för en stor del av notan - och i utbyte få ta del av anläggningen i sin fulla prakt.
I frågan om det senaste golfbanebygget stod de åländska företagen enade bakom projektet som dock föll på grund av politiska aspekter.
Frågan kvarstår dock; finns det ett ekonomiskt vinstintresse att satsa i ett gemensamt projekt?
För att tala curlingspråk. Denise Bergvall och Mari Wickström har satt i gång en av turist-Ålands intressantaste stenar. Är näringslivet beredd att sopa in den i mitten av boet som en poänggivade sten?
Thomas Jonsson