Det har nu gått några dagar sedan OS-invigningen i Paris och tusentals idrottare gör sig redo att kämpa om ära och berömmelse i mängder av olika sporter.
För de som nyfiket följer tävlingarna är det svårt att förstå hur mycket som har hänt i och kring Paris i uppbyggnaden av mästerskapet.
Floden Seine har – åtminstone delvis – renats. Ett projekt man försökt få i gång under decennier innan OS. Gator och trottoarer har renoverats, kullersten lagts om och framför allt: Det säkerhetsmässiga pådraget är enormt. Och inte bara med poliser från Frankrike, utan dessutom från många av de länder som representeras i spelen.
– Jag och mina kollegor pratade väldigt mycket om hur det skulle bli och alla var rädda för att det skulle bli kaotiskt, berättar Linda Wikstrand Thiriet.
– Speciellt med tanke på att de också stängde av en motorvägsfil för OS-transporter samtidigt som fransmännen skulle på semester.
De flesta städer – och länder – jublar då de får stå som värd för en tävling av den här kalibern.
Många negativa
Riktigt så var det inte bland de boende i Paris.
– De såg bara de negativa sidorna och hur det kommer att störa vanliga människor som bara försöker leva sitt liv, säger Linda Wikstrand Thiriet.
Men är det bara negativt, jag tänker på upprustningen och saneringen av Seine?
– Visst, men det har tagit tid att fixa allt det här, så parisarna har mest sett de negativa sidorna eftersom det blev klart just före invigningen. Men de har fått leva med de här arbetena rätt länge.
När började du märka av de här arbetena?
– Ungefär för ett år sedan. Och då tänkte man hur de skulle kunna få allt gjort på så kort tid, men de verkar ha lyckats.
Rädsla för attentat
En annan anledningen till den lite avoga inställningen, tror Linda Wikstrand-Thiriet har att göra med terror.
– Folk har också varit rädda att Frankrike ska få terroristernas ögon på sig nu när OS arrangeras här. Att det finns risk för diverse attentat eller så. Och när det blev attacker på de här tåglinjerna (samordnad attack där flera tåg tändes eld på strax innan invigningen, reds anm.) tänkte jag att det här är bara början, det kommer att gå åt skogen.
Frankrike är ett av de länder i Europa som drabbats hårdast av terrordåd, bland annat massakern i Bataclan och lastbils-attentatet i Nice för att nämna två av många händelser.
Finns det hela tiden i bakhuvudet, den här rädslan för terrorism?
– Jag skulle säga nej, egentligen inte. Men det är nog en mänsklig reaktion att man tänker att det inte är något som händer mig. Men jag skulle säga att man känner sig säker i Paris, även om jag dagarna efter Bataclan höll mig undan allmänna platser.
Tjänar storkovan på uthyrning
Även om det funnits stor negativitet kring arrangemanget har det inte hindrat parisarna från att göra sig en hacka – genom att hyra ut sina bostäder.
Något en av Linda Wikstrand Thiries kompisar gjorde.
– Hon hyrde ut sin femrummare i en förstad till Paris till en amerikan och fick 13.000 euro för tio dagar, så det var verkligen jackpot, säger Linda Wikstrand Thiriet med ett skratt.
Själv har hon nyss kommit till födelsön, Åland alltså, där hon kommer att spendera ett par veckor i lugn och ro. Långt borta ifrån det hetsiga Paris.
– Och när jag kommer tillbaka finns också möjlighet att jobba på distans.
Personligt
• Namn: Linda Wikstrand Thiriet.
• Ålder: 53.
• Familj: Ensamstående. Två vuxna barn Juliette, 25 år, Oscar 24 år.
• Bor: I en förstad till Paris, Orgeval.
• Jobbar som: Internationell säljare.
• Fransk favoriträtt: Ostron med ett glas vitt Alsace.
• Åländsk favoriträtt: Gravad sik med nypotatis.