Thomas Wolf Pettersson och sonen Hampus Pettersson från Sverige är två av dem som bor på området tillsammans i ett litet tält.
– Under marknaden lever vi som vikingarna gjorde. Vi har en liten säng, ett bord och en kamin att elda i om vi behöver värme. Det är allt som behövs. Egentligen skulle man klara sig utan att handla mat i butiken i Godby. Man skulle få lösa det själv, kanske skjuta en kråka som flyger förbi. Det finns värre saker, en gång har jag ätit huggorm, säger Thomas Wolf Petterson.
Många på marknaden har varit med föregående år och träffar gamla bekanta.
– Det är mitt nittonde år här. Hampus är 27 år gammal och har varit med alla gånger, sedan han var sju år. Vi är som en stor familj här. Det är skönt att bo på det här sättet, det är tillbaka till naturen.
Thomas Wolf Pettersson och Hampus Pettersson besöker flera marknader per år.
– Så fort vi är på marknad bor vi som vikingarna. Det blir väl fyra till fem gånger per år. Det är förstås inte lika kul vintertid när det är kallt, säger Thomas Wolf Pettersson.
Trots att de trivs med det enkla livet skulle de inte vilja bo som vikingar på heltid.
– Jag vill inte bo så här jämt och hade inte velat leva på vikingatiden. Vi bor i Sverige och arbetar med annat på sidan om, vi är här på semester just nu, säger Thomas Wolf Petterson.
När de bosätter sig på olika marknader passar de på att sälja sina handgjorda pilbågar och pilar.
– Frun tillverkar lite smycken som vi säljer. Bågskytte är vår grej, det är kul. Besökare kan få testa skjuta pilbåge, det brukar vara jättepopulärt, säger Thomas Wolf Petterson.
Hur kom ni in på bågskytte?
– Man gillar massa farliga grejer när man är liten som man sedan slutar med, men det gjorde inte vi. Vi har aldrig sportat eller så, utan det är att skjuta pilbåge och slangbella och sånt som vi har hållit på med, säger Thomas Wolf Petterson.
Helt annat liv
I ett tält lite längre bort bor Pihla Rostedt med sin brorson Kaarne Kivinen. I tältet bredvid bor deras vän Mari Hänninen med dottern Helmi Wahlberg som har med pojkvännen Alan Kivi. Vännen Annalena Halme är också med. Alla kommer från Finland och bor på marknaden i en vecka.
– Under veckan hänger vi här på området, syr kläder och lagar mat, säger Helmi Wahlberg.
Precis som andra på området har de valt att bo som vikingarna gjorde under marknaden.
– Allt vi har med oss i tältet är saker vikingarna kunde haft. Vi har två sängar, fårskinn, varma filtar, ett bord, en hylla och kistor där vi förvarar våra tillhörigheter, kläder och mat. Det enda vi har som vikingarna ej hade är en kylbox för att kyla den mat som behöver vara kall, säger Helmi Wahlberg.
Hur är vikingalivet jämfört med ert vanliga liv?
– Man lever på ett mycket enklare sätt. Vi har inga lyxigheter man annars är van vid. Det blir ett helt annat liv, säger Mari Hänninen.
– Vi bor bara så här under marknaderna, men det blir ändå ganska många veckor när vi åker på tre eller fyra marknader under somrarna, säger Helmi Wahlberg.
Kaarne Kivinen har varit med och levt vikingalivet sedan han var två år.
– Jag är född in i det. Det enda jag kan klaga på är att jag inte har någon ordentlig säng. Vi har skinn och filtar men jag får sova på ett riktigt hårt underlag, säger han.
I dag har han på sig en rustning i metall och ylle.
– Jag ska vara med och kriga i slagsmålet på marknaden. Jag ska ännu ta med mig en sköld och en hjälm. Det är riktigt roligt, säger han.
Vet inte vad klockan är
Janne Salo och Anne Salo har kommit hit från Finland med sin dotter Venla Salo för att leva vikingalivet under marknaden.
– Vi har varit på marknaden tidigare, vi träffar vänner och familj här. Att leva på det här sättet är vår hobby. Vi lever så här vid flera tillfällen, men endast under sommaren. Det blir några veckor och veckoslut varje sommar, säger Janne Salo.
– Vi gör det här för att vi får komma till fina ställen och trevliga marknader. Jag älskar att vara här, säger Anne Salo.
Likt de andra familjerna avstår de från vardagens lyx under marknaden.
– Vi lever utan telefon, elektricitet och värme. Däremot måste vi ha en kylbox för vår mat, säger Janne Salo.
– Vi tar det lugnt och gör bland annat handarbete, syr, tillverkar kläder och köper saker på marknaden. Vi tillagar all vår mat över en öppen eld utanför tältet. Vi har inte heller någon klocka. När vi bor så här har vi aldrig koll på tiden, vi bara njuter, säger Anne Salo.