Allting tyder på att fackförbundet PAM tar ut sina medlemmar i strejk på fredag.
Arbetsmarknadens parter står oroväckande långt från varandra, och någon förhandlingslösning är inte i sikte.
I värsta fall innebär det stängda livsmedelsbutiker.
NÄRINGSLIV Strejken innebär, om den blir av, att PAM:s medlemmar tas ut i strejk under ett dygn mellan fredag klockan 06.00 och lördag 06.00.
- Vi har utlyst medlemsmöte på onsdag kväll i fackets hus, då vet vi mer om detaljerna, säger Siv Eriksson, förbundsordförande på Åland.
Arbetsgivaren har erbjudit 9,40 euros lönepåslag. PAM kräver 36.
- Sedan kräver vi vissa textändringar i avtalet.
Vad betyder det här i praktiken?
- Att de fackanslutna inte går till jobbet. Sedan finns det ju många butiker med egna köpmän, och då finns det oftast ett köpmannapar. Då är butiken öppen. Men alla butiker kommer att halta betänkligt i betjäningen.
Hur många procent av alla butiksanställda är medlemmar i facket?
- Omkring 30 procent.
Finns det någon möjlighet för åländska arbetsgivare att lösa konflikten lokalt, eller blir det strejk oavsett vad de gör? - Tyvärr är det väl så. Det går inte att göra något åt det. Vi är med i ett fack och då ska man vara solidarisk. Det är en av hörnstenarna.
Försvinner en stor del av de anställda så blir det problem, menar handeln.
- Det är klart att det påverkar till viss del. Vi har 20 procent fackanslutna bland vår personal och de kommer väl strejka solidariskt. Men öppet har vi. Det kan bli lite glesare bland personalen, så servicen kan påverkas, säger Kaj Björkvall, butikschef på Kantarellen.
Man lider fortfarande av efterverkningarna från livsmedelsstrejken förra veckan.
- Den är ju slut, men det har varit dålig backup med varor.
Och när helgens strejk är avklarad väntar nästa stridsåtgärd.
-Ja, PAM har ju redan utlyst strejk över valborgshelgen den 28-30 april. Träder den i kraft blir det tuffare. Min personliga åsikt är att de väljer datumen så att konflikten måste lösas innan dess.
Fredrik Granlund