Rikspolischefen besökte Örebro under onsdagen för att skaffa sig en bild av situationen efter tisdagens masskjutning på Campus Risbergska. Under sitt besök deltog hon bland annat i lägesuppdateringar och träffade poliser som var med i det inledande skedet av masskjutningen.
Petra Lundh säger att "man har hittills gjort en fantastisk insats" och att hon är stolt över svensk polis.
Vi kommer att utvärdera det här naturligtvis, och vi håller fortfarande på att verkligen försöka skaffa oss svar på alla frågor. Jag tror att alla vi har en massa frågor om vad som ligger bakom och hur det här kunde hända, och så vidare. Där jobbar man febrilt nu för att kunna ge svar så fort det bara går, säger Lundh.
Är inte helt säkra
Många svenska medier har på onsdagen gått ut med den misstänkte gärningsmannens identitet, men polisen har ännu inte bekräftat vem som misstänks för dådet.
Jag kan inte ha synpunkter på det, det är ju pressetiska frågor, men vi kommer inte att bekräfta namn och annat förrän vi är absolut säkra. Och det är därför det också dröjer. En del tycker att vi är sena med uppgiftslämning och annat men vi måste verkligen säkerställa att de uppgifter som lämnas är riktiga, säger Lundh.
Ska granska hanteringen
Vad kan polisen göra för att förhindra skolskjutningar?
Vi har ju naturligtvis funderat på det här och det har vi ju gjort långt innan. Den diskussionen kommer att fortsätta och vi ska naturligtvis göra allt vi kan. Men som det ser ut nu så är ju det här, det kan ju komma att ändras, men en ensamagerande gärningsman som inte finns i våra register, det vill säga vi har ingen information alls om honom mer än att han då har vapenlicens, säger Lundh.
Finns det anledning för polisen att granska hanteringen av vapenlicenser?
Vi kommer naturligtvis att gå igenom allt sådant, vad som har hänt i det här enskilda fallet. Där finns det rutiner och naturligtvis riktlinjer för hur vi gör när vi lämnar tillstånd till vapenlicens. Det här har vi naturligtvis anledning att noga granska, svarar Lundh.