Enligt Thomas Dahlgren ville han plocka bort mötesparagrafen som behandlar Local Res eftersom mötet, till den delen, inte var lagligt sammankallat.
– Men det körde fullmäktige över totalt, säger han.
Till Ålandstidningen hävdar han att ordalydelsen i kommunstyrelsens protokoll ändrades fyra timmar innan mötet och att man just innan fullmäktigesammanträdet försökte få Thomas Dahlgrens underskrift på det, enligt honom, förfalskade protokollet.
– När jag vägrade skriva under ajournerade man mötet i 45 minuter under förevändningen att vi var för många i lokalen och att vi i stället skulle samlas i skolans gymnastiksal. Då försvann de alla för att blixtinkalla till ett extramöte där de godkände ändringarna.
Harry Holmström säger att det råder missuppfattningar och att motståndarna blandar ihop olika projekt, hur ser du på det?
– De hänvisar ju själva till projektet Coast for us där Christian Pleijel utsågs att koordinera projektet och att Coast for us sedermera fick namnet Local Res. Då följde jag den tråden, de behöver bestämma sig om det är olika eller samma projekt.
Kommer du att lämna in besvär mot beslutet att gå vidare med projektet?
– Nu måste jag vänta och se vad det står i protokollet från måndagens möte. Men jag representerar en tredjedel av Kökars befolkning i den här frågan, så jag kommer inte att luta mig tillbaka.
Ålandstidningen har sökt kommundirektör Johan Rotberg för en kommentar, dock utan framgång. Enligt Harry Holmström hade inget ändrats i protokollet, däremot säger han att man hade glömt att notera vilka paragrafer man kan, och inte kan, besvära sig över.
– Och det rättades till i efterhand.
Det är väl en ändring i protokollet?
– Ja, det kanske man kan säga.
Upplystes alla om dessa ändringar när man ville ha nya underskrifter på protokollet?
– Det kan inte jag svara på.