Jag är löjtnant Farid al-Madhan, den (tidigare) chefen för avdelningen för kriminaltekniska bevis vid militärpolisen i Damaskus, känd som Caesar, säger den medelålders mannen i intervju med tv-bolaget Al Jazeera.
När han flydde Syrien 2013 fick han med sig omkring 55 000 bilder, tagna efter att inbördeskriget brutit ut två år tidigare. Farid al-Madhan beordrades då att ta bilder på dem som frihetsberövats av diktatorn Bashar al-Assads styrkor.
De fängslades, torterades och dödades på blodiga och systematiska sätt. Deras kroppar fördes till militära bårhus för att fotograferas och föras till massgravar, säger al-Madhan och uppger att han för närvarande är bosatt i Frankrike.
För att kunna samla in bilderna fortsatte han arbeta med regeringsstyrkorna och sköt upp sin flykt från det krigshärjade landet. Filerna smugglade han ut från arbetet i usb-minnen som han gömde i strumpor eller brödpaket.
Därefter har experter verifierat innehållet. De visar utmärglade kroppar, människor som fått ögonen utstuckna – på ett fotografi syns hundratals lik i ett skjul.
Assadregimen, som föll i december, har hela tiden kallat bilderna för "politiska". Men "Caesardokumenten", som al-Madhans filer kallas i rättsliga sammanhang, har bland annat används i krigsbrottsutredningar i Europa och för att införa amerikanska sanktioner mot Syrien.