Varma sovsäckar, brandsläckare, flytvästar, pannlampor och batterier. Det hör till de varor man önskar att folk ska donera den här gången. I veckan åker ett sällskap i väg igen med destination Ukraina för att lämna av donationer från ålänningarna.
Lagerutrymmet fylls med mer och mer kassar och varor. På plats finns också Rotary som hjälper till med att ta emot donationerna och packa ned grejerna i lådor.
– Vi vill bara ta emot sådant som vi vet att man verkligen behöver. Den här sändningen gör vi i samarbete med välgörenhetsorganisationen East SOS. Den organisationen är verksam vid fronten vid östgränsen i det så kallade nollområdet. Där hjälper de särskilt fyra utsatta grupper, nämligen ensamma mammor med barn, föräldralösa barn, äldre och handikappade.
Monica von Frenckell säger att då de ska evakueras har de inte möjligheter att släpa på en massa kläder utan just varma sovsäckar är vad de behöver och kan ta med under armen.
Måste säga nej ibland
Monica von Frenckell säger att det inte är något fel på doneringsviljan.
– Vi kanske får in lite färre saker men allt som oftast är det bra saker.
Man har ändå behövt bli lite strängare med att tacka nej till vissa donationer.
– Det har kommit in allt från gamla frimärken till gamla gardiner, sådant måste vi tacka nej till.
En särskilt uppskattad donation är elverk. Till just denna sändning har två elverk donerats.
– De kan användas vid fältsjukhus och är enormt värdefulla.
Peter Lund har varit och hämtat en donerad generator som han sedan har rustat upp.
– Jag har bytt dieselpump och batteri på den och nu funkar den fint igen.
Viktiga husdjur
Till den här sändningen har det också donerats stora mängder djurmat, närmare bestämt 670 kilo hundmat och 225 kilo kattmat.
– Husdjuren är väldigt viktiga för människorna där och de vill absolut inte lämna dem efter sig vid evakueringar. Ett husdjur kan vara rena terapin för folk i så här utsatta situationer, säger Monica von Frenckell.
Dessutom har två personbilar, två båtar och en lastbil donerats.
– Lastbilen ska frakta ned en ambulans till området.
Ella och Emil Johansson hör till det lite yngre gardet som är på plats. De står och packar ylleplagg i lådor.
– Det känns bra att vara med och hjälpa till. Det var vår mamma som drog oss med hit om jag ska vara riktigt ärligt, men det känns bra, säger Emil Johansson.