Foto:

Fusket inom taxiverksamheten

Först av allt vill jag tacka Linda Blix för hennes ledare den 21 september. Hon tog verkligen upp en hel del som vi behöver börja vara oroliga över.

Nu vill jag gärna ha ett svar på följande frågor av både Nina Fellman, som är KST:s förbundsstyrelseordförande, samt av förbundsdirektören.

Hur kommer det sig att man inte tidigare har kontrollerat upp anmälningar som har skickats in gällande taxiverksamheten? Jag vet att den förra områdesansvarige inte svarade varken på mejlen eller på anmälningarna, utan bara satte dem för kännedom. Ska man behöva bli behandlad som ”skit”? Just nu så är det ett av taxiföretagen som är polisanmält, samt ett annat som även det är anmält, men av en person. Varför måste det gå så långt att man ska behöva gå till polisen för att få ordning på problematiken?
Varför betala tusentals om inte hundratusentals euro till taxiföretag som ni ser i era fakturor har något skumt för sig? Är det så här man gör mot skattebetalarna? Jag gillar inte att man utnyttjar skattebetalarnas skattepengar på detta sätt.

När det kommer in en anmälan från en användare om att det föreligger fusk, se då till att kontrollera upp saken och stäng av den från färdtjänsten, och skyll inte på att det är landskapsregeringen som har dessa befogenheter så som den förra områdesansvarige påstod.

Ska vi som är beroende av färdtjänsten nu bli oroliga och inte längre våga åka? Har hört av flera att många äldre inte längre vågar åka då det förekommer fusk, och att taxibolagen beslagtar användarens färdtjänstkort bara för att användaren inte ska kunna anlita någon annan. Färdtjänstkortet är personligt och får inte lämnas till obehörig. Detta är ert eget direktiv till användaren, trots detta så finns det flera taxiföretag som har dem i sin ”låda”, hur många avlidnas kort är missbrukade?

Lägg nu allt storhetsvansinne på hyllan och börja med att ta tag i problemen som finns inom taxiverksamheten.
Nu vill jag verkligen påpeka följande: Alla taxiföretagare gör inte systematiskt fel, men den mänskliga faktorn gör att även de kan göra fel, så här ska och bör vi inte dra alla över samma kam. Seriösa företagare finns också.

Orolig användare

Hittat fel i texten? Skriv till oss