Foto:

Cancerföreningen: Kräv flygplikt

Det är med bestörtning som vi i media tar del av informationen om att flyget till Åbo är hotat.

Flygförbindelsen är otroligt viktig för väldig många.

En av våra mångåriga medlemmar och medarbetare Johanna Dahlgren uttrycker det vi och många med oss upplever på ett beskrivande sätt: ”Jag får en klump i magen när jag läser om hotet av indragningen av flyget till Åbo.

Att i en situation, som är otroligt påfrestande både för kropp och knopp, inte ha möjlighet att komma hem är så ledsamt.

När någon hamnar i en situation där det är behandling dagligen är det påfrestande inte bara för den som behandlas utan även för de runt omkring personen. Så är det så stärkande få hålla en någorlunda normal tillvaro, att få komma hem till den egna sängen varje kväll är otroligt mycket värt när världen runt en skakar. Det inger en trygghet och styrka.”

Vi utgår ifrån att landskapsregeringen gör allt den kan för att vi på Åland även i fortsättningen ska ha möjlighet till att åka fram och tillbaka för behandlingar i Åbo!

Vårt förslag är att Ålands landskapsregering borde kräva flygplikt mellan Mariehamn-Åbo-Mariehamn av Finlands regering så att det blir slut på den eviga osäkerheten.

Styrelsen för Ålands Cancerförening

Hittat fel i texten? Skriv till oss