Anställd på ÅHS skriver att många anställda inom ÅHS är rädda för att komma med förslag och ifrågasätta på grund av negativa konsekvenser.
<@Fotograf>Daniel Eriksson
Anställd på ÅHS skriver att många anställda inom ÅHS är rädda för att komma med förslag och ifrågasätta på grund av negativa konsekvenser.
Foto: Daniel Eriksson
Foto:

Bild

Negativa konsekvenser om man ifrågasätter ÅHS

Nej, Sara Kemetter, det verkar vara någon önskedröm du framför i Ålandstidningen på insändarplats den 14 februari. Eller också försöker du skönmåla verkligheten på ÅHS och skydda ledningen.

Har du pratat med anställda inom olika verksamheter? Trots olika kanaler inom ÅHS fungerar det inte.

Det ser naturligtvis bra ut utåt, och ger ett visst sken internt också, att ha olika kanaler för samverkan och dialog. Problemet är att så många är rädda för att säga, påpeka, komma med förslag eller ifrågasätta. Detta på grund av att det är allmänt känt inom organisationen ÅHS väggar, att risken då är stor för negativa konsekvenser uppifrån för de anställda.

Den förra styrelsen, med Wille Valve i spetsen, satt ledningen i famnen och det ser tyvärr ut att vara likadant med nuvarande styrelse. Nej, ditt försök att skönmåla duger inte.

De anställda, organisationen som helhet och hela Åland, förtjänar bättre än vad det är nu – och även har varit i flera år. Det är trots allt hälso- och sjukvård det handlar om, och en offentlig sådan. Tragiskt nog verkar en del chefer tro att det är ett privat bolag.

Anställd på ÅHS

Hittat fel i texten? Skriv till oss