Foto:

”Realiteter” till synes drömmar

Hänvisar till min insändare (den 15 augusti) under rubriken ”Aningslös politik välkomnar brottslighet”. Där belyses en påstådd parkeringsskada – av åländska lagstiftare generellt framhållen som den lindrigaste formen av trafikförseelse – som anses inte få belasta polismyndigheten. I realiteten har den aktuella ”trafikförseelsen” visat sig vara ett uppenbart lagbrott, som landskapsregeringen (LR) tydligen anser att förövaren ska gå fri från ansvar ifrån. LR är de facto en åländska myndigheters övervakare.

En i ämnet auktoriserad verkstad har noggrant analyserat följden av den uppenbara skadegörelsen. Enligt verkstadens flersidiga A4-protokoll, samt bifogade fotografier, framgår med all önskvärd tydlighet skadans art. Dessutom anges kostnaden för reparation av den påkörda bilen utgöra 13.329 euro.

Till saken hör att ett vittne till förödelsen noterade den påkörande bilens registreringsskylt. Den demolerade bilen (BMW) stod med låsta bakhjul parkerad på Strandgatan. Framför den fanns en annan parkerad bil (Audi), som också den blev skadad, av dess bakomvarande vådligt framflyttade bil. Kostnaden för reparation av den bilen är inte klarlagd, därför är den härvidlag lämnad därhän. Tämligen säkert är däremot att parkeringsskador uppkomna i en uppskattad hastighet högre än 20-30 km/h, de torde vara ytterligt sällsynta. Med andra ord, det är nog hög tid att våra åländska lagstiftare och makthavande myndigheter vaknar upp till den krassa verkligheten.

Torbjörn Häggblom

Hittat fel i texten? Skriv till oss