Foto:

Varför kurs dagtid?

ÅHS erbjuder en föräldrakurs, ”Strategi”, för föräldrar till barn och tonåringar med adhd.

Bägge kurserna hålls vid fem tillfällen klockan 13.00-16.00.

Kan ÅHS svara på hur det är tänkt att man ska kunna delta? Det blir ganska många förlorade arbetstimmar för två föräldrar då det sker dagtid.

Intresserad förälder

Camilla Winberg och Christian Johansson vid barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen svarar:
Tack för din insändare och för att du delar med dig av din oro gällande att kursen hålls under dagtid och påverkar deltagarnas arbetstid. Vi förstår att det kan vara utmanande att kombinera en kurs med arbete, särskilt om det leder till att man förlorar arbetstid.

Kursen har erbjudits flera gånger och det finns alltid åsikter både till fördel och till nackdel för att hålla den dagtid.

Att hålla den dagtid påverkar arbetstiden för en del deltagare. Att hålla kursen kvällstid är dock inte heller problemfritt. Då framkommer svårigheter förknippade med till exempel familjeansvar i form av svårigheter att få tillgång till barnpassning, skiftesarbete och andra åtaganden på kvällar som gör att en del inte kan delta.
Vi är dock medvetna om de utmaningar som uppstår för dem som arbetar dagtid, och vi vill alltid sträva efter att möta deltagarnas behov. Vi kommer fortsätta att ta det i beaktande när vi planerar framtida kurser, men är medvetna om att det är en utmaning att hitta en lösning som fungerar för alla deltagare.

Hittat fel i texten? Skriv till oss