Foto:

Öppna Kapellskärslinjen igen

När Viking Line lade ner linjen mellan Kapellskär och Mariehamn dog mycket av intresset att åka till Åland. Viking Lines båt Rosella fungerade mycket bra, den var trevlig, välskött och mycket omtyckt. Nu förvisades vi till Eckerölinjen som är en liten båt som fylls till bredden med bilar och folk.

Det är som att åka med en boskapshjord: trångt, högljutt, trist. Man måste beställa plats långt fram för att få plats. Man har nu nästan monopol på resan och som tack höjde man priset betydligt. Trots att man gjort en betydande vinst vilket naturligtvis är bra för bolaget.
Jag åker till Åland ofta och hör att många nu börjar tänka att de inte vill åka längre. Båtresan är trång, man får sitter i trappor, på golv, överallt. Det börjar kännas som om girigheten tagit överhand. Dessutom är resan upp till Grisslehamn krokig med långa köer och bitvis farlig.
Jag vore tacksam om berörda parter kunde tänka om och låta så många som möjligt ha möjlighet att kunna åka till denna underbara ö och få njuta av den på ett trevligt och bra sätt. Öppna linjen Kapellskär–Mariehamn!

Kjell Perninge
Ängby Camping, Stockholm

Hittat fel i texten? Skriv till oss