Foto:

Nu får vi betala själva

Nu har ni politiker gjort bort er riktigt ordentligt. Det slopade sjukdomskostnadsavdraget är ett stort misslyckande som förstör självstyrelsen och sjukvården på Åland. Enligt självstyrelselagen ska vi kunna upprätthålla en bättre välfärd än i Finland. Nu har ni skapat en kris och förstört för Ålands medborgare.

Förut var det hybridfärjan, men det här ännu värre för det handlar om Ålands sjuka människors vårdsituation med mera som ni kör ner i kris för att ni tar beslut som skadar människor. Alla priser skjuter i höjden och alla ekonomiska stöd skärs ner eller tas bort helt och hållet.

Hela Ålands befolkning som behöver vård, mediciner och bor på institutionsboenden har inte råd eller kan bo kvar, avdraget var en ekonomisk lättnad. Allt lovande om kompensationer har ni inte ett hum om hur ni ska gå till väga med. Det slutar med att vi blir utan, för kompensationerna är redan införda i sjukdomskostnadsavdraget och då kan ni helt enkelt inte kompensera någonting alls. Effekten med indraget avdrag blir att man måste betala sin vård, mediciner, hjälpmedel som rollator och institutionsboenden med mera själv.

Agneta Björklund

Hittat fel i texten? Skriv till oss