Foto:

Forska i förebyggande syfte

Vi vill alla det bästa för framtiden och vill stöda och rösta för allt som är framåt. Men det är bättre att tänka efter före. Ibland betyder utveckling också avveckling.

Speciellt ett av de många projektarbeten som nu så vackert och smidigt pågår under hållbarhetens och blomstrandets tecken väcker frågor.

Först fakta: Vindkraften har nu granskats på olika håll och det har visat sig att det är projekt med föga lönsamhet och hamnar med största sannolikhet i konkurs efter bara två års verksamhetstid, ju större kraftverk desto säkrare konkurs. Intresset ligger snarast hos marknadsföringsbolag som lärt sig fånga billiga projektpengar kors och tvärs i Europa.
Sedan mitt eget spekulativa sätt att se på projektet storskalig havsbaserad vindkraft på Åland. Låt oss se att projektet då blir konkursfärdigt efter några år, så vilka är de som kommer att utnyttja de enorma betongfundamenten och den upprustade hamnen? Det här påminner mig om andra världskriget då man transporterade betongfundament från England till Frankrike för att användas av allierade vid landstigning.
Således, borde inte alla forskare och väktare som påstår sig värna självstyrelsen även forska i den här typen av frågor så fort de blir aktuella?

Merja Renvall

Hittat fel i texten? Skriv till oss