Foto:

Min sista röst är lagd

Jag vill helhjärtat stödja Caroline Henriksson och även Benny och Elin på Västergårds, unga företagare som protesterar mot de förhöjda färjeavgifterna som omöjliggör deras verksamhet på Föglö. Jag vill också tacka Ålandstidningen för en fin bild på en engagerad och hårt arbetande minister som tog emot namninsamlingen. Jag vill även ge mitt fulla stöd till oppositionen i lagtinget för ert berömvärda arbete i kampen mot en auktoritär majoritet.

I mars beslutade landskapsregeringen att sjukkostnadsavdraget ska tas bort. Ett halvår senare behandlas frågan i lagtinget för att ge någon sorts legitimitet till en auktoritär handling och samtidigt fatta ett in blanco-beslut för regeringen, vilket ger dem möjlighet att komma med kompensatoriska förslag till det slopade sjukkostnadsavdraget.

Anledningen till att jag skriver är det extra plenum som, efter bordläggning för lunch, enligt vice talman Marcus Måtar är lagligt men inte lämpligt. I samband med en replikväxling mellan Christian Wikström och finansutskottets ordförande John Holmberg ifrågasatte Holmberg seriositeten i Wikströms förslag, som producerades under en lunchrast, det var det mest skamlösa jag upplevt under den tid jag följt med i lagtingsdebatterna på tv. Samtidigt som den auktoritära regeringen under ledning av lantrådet Katrin Sjögren inte lyckats prestera något på ett halvår i frågan.
Jag är så fruktansvärt besviken att jag har beslutat att min sista röst i lagtingsvalet är lagd. Det räcker nu, adjö.

Ralf Laine

Hittat fel i texten? Skriv till oss