Foto:

Varför uppmärksammar ÅHS inte suicidpreventiva dagen?

Den 10 september varje år uppmärksammas den suicidpreventiva dagen. Tyvärr verkar det ha blivit återkommande för ÅHS att på sitt intranät för sina drygt 1.000 anställda, INTE uppmärksamma denna viktiga dag. Som dessutom har en hel del med vård att göra och som även ingår i många vårdanställdas arbete.

ÅHS uppmärksammar dock på sitt intranät stressfria dagen, kanelbullens dag, vänsterhäntas dag, vandringens dag et cetera. Men inte den suicidpreventiva dagen!

På grund av att ifrågasättande inom organisationen inte är riskfritt och inte ses med blida ögon uppifrån gällande ifrågasättande – och det är inte endast få som reagerat över detta, så vore det på sin plats att de ansvariga på ÅHS öppet förklarar hur de prioriterar och hur de resonerar kring att inte belysa suicidpreventiva dagen.

Detta känns nästan som ett hån och som en verkligt låg nivå med väldigt skev prioritering. Det finns flera som mist en nära person i självmord. Det är ett viktigt ämne som förtjänar att uppmärksammas, även inom ÅHS.

Anställd

Hittat fel i texten? Skriv till oss