Foto:

Bild

Godbykorsningen då och nu

Ingen lösning i sikte för nya korsningen i Godby. I fyra av fem olyckor är orsaken exakt densamma, den som kommer från stan ser eller uppmärksammar inte den som kommer från Sund. Alltså är det relativt enkelt att hitta felet och en lösning.

I alla utvecklingsarbeten så gäller det att följa upp vad som gjorts och vad resultatet blev. Här har man byggt en ny fil med refuger, räcken, målning och skyltar. Allt detta är nytt och är följaktligen orsaken till olyckorna. Ingenting annat.

Eftersom sikten är utmärkt för alla parter i korsningen så är det någonting annat som är orsaken till olyckorna. Det som försämrats är synbarheten, de som kommer från Sund är mycket svårare att få syn på då de göms i allt det som är nytt. Före ombyggnaden var det en enhetlig bakgrund, grön på sommaren och vit på vintern, nu är det ett sammelsurium av allt nytt, refuger, räcken, målning och skyltar.
Se bilder, den ena från 2011 den andra 2024, så får ni en uppfattning om skillnaden. Statistiken talar sitt tydliga språk, så gör nåt innan det är för sent. Vem drabbas nästa gång?

Börje Gottberg

Hittat fel i texten? Skriv till oss