Foto:

Kunden har rätt klaga på fakturan

Svar på ”Öppet brev till Eckerö kommun”. Alla kommuner på Åland har olika förutsättningar inom avfallshanteringen (storlek, gällande avtal med entreprenören, verksamhet med fastighetsnära hämtning och/eller avfallsstationer) och enligt gällande lagstiftning ligger ansvaret för avfallshantering fullständigt hos kommunerna, så att kommunfullmäktige (som politiskt organ) i slutändan fattar beslut om renhållningsavgiften. På grund av detta skiljer sig principer, strukturer och avgifter mycket mellan de åländska kommunerna.

Utöver detta har kommunerna ingen kännedom om en fastighetsägare äger fastigheter även i andra kommuner och hur fastigheten används. Därför faktureras avgiften alltid enligt kommunens egna datakällor och register.

Enligt 82 § avfallslagen har fastighetsägaren rätt att framställa anmärkning hos den kommunala avfallsmyndigheten inom 14 dagar från det att avfallsfakturan togs emot. I första hand ombes kunderna att använda sig av denna rättighet för att hänvisa till eventuella missförhållanden inom faktureringen.

Stefan Prokupek

Vikarierande kommuntekniker Eckerö kommun

Hittat fel i texten? Skriv till oss