Foto:

När ska dessa trakasserier sluta?

Sedan jag blev änka har vardagens små bekymmer helt plötsligt blivit stora. Allt detta på grund av att personer i min närhet gör livet svårt. Det har uppstått onödiga problem med personer som tror att de får göra som de vill. Jag har fått uppmaningar skrivna på lappar om att jag måste klippa min häck på deras sida vilket jag inte gjort eftersom man inte ska gå in på andras tomtmark. Men det hindrar inte personen från att klippa gräset framför min tomt för att använda den som parkering samt skotta in all snö på marken framför mitt hus.

Jag har tagit kontakt med kommunen för att få ett slut på detta. Där fick jag veta att på kommunens mark får inte några träd kapas, vilket gjorts, ruskor får inte kastas i skogen och man får inte heller klippa vägar i skogen eller på annans mark. De har nu satt upp en skylt med parkeringsförbud så det problemet bör vara löst.

Nya problem har uppstått och andra har fortsatt. Ett högt plank sattes upp som är över 1,5 meter vilket kommunen bett att ska göras lägre. Inget händer. Jag har vid flera tillfällen kontaktat polis när pinnar som jag satt upp vid tomtgränsen plockats bort. De var och pratade med personen i fråga men vad som sades vet jag inte. Plogpinnar som jag satt upp för markering när det ska plogas har också plockats bort flera gånger. Jag har bekostat plogpinnarna själv och satt upp nya i flera omgångar så jag anser att plogpinnarna är mina och vill gärna få dem tillbaka.
Jag är tacksam för den hjälp jag fått från kommunen men det enda jag vill är att leva i fred. Falska och elaka människor vill jag inte veta av. Vad ska man behöva stå ut med? Vad kan jag annat göra än stå på mig? Vad menas med mysiga grannar när det ropas käringjävel?

RS

Hittat fel i texten? Skriv till oss