Vi hoppas lösa denna fråga på ett positivt sätt och återkommer med mer information så snart vi vet mer i saken.
<@Fotograf>Daniel Eriksson
Vi hoppas lösa denna fråga på ett positivt sätt och återkommer med mer information så snart vi vet mer i saken.
Foto: Daniel Eriksson
Foto:

Bild

SDP-medarbetare från Åland kan bli aktuell

Vi har noterat att det på Åland blåst upp en liten storm kring vårt samarbete med de åländska socialdemokraterna om en medarbetarplats i Bryssel. Vi har haft bråda dagar vid Suomi Areena i Björneborg, och tyvärr inte hunnit förtydliga oss tillräckligt snabbt.

Vårt samarbete med Ålands socialdemokrater är mycket gott, både inför EU-valet och för framtiden. När vi inför valet förde diskussioner lyftes möjligheten för en åländsk medarbetare till en av våra parlamentariker upp. Den diskussioner fortsätter på ett konstruktivt sätt.
Vi önskar förtydliga att någon enskild person inte utlovats plats som medarbetare till SDP:s ledamöter i Bryssel. Socialdemokratiska Europarlamentariker söker nu lämpliga personer med den kompetensprofil som efterlyses och där åländska sökande kommer att beaktas.

Samarbetet med Ålands socialdemokrater fortsätter under den fem år långa mandatperioden och våra invalda i Europaparlamentet kommer att bevaka och rapportera kring frågor som berör Åland.

Det finns olika sätt att förverkliga medarbetarskap inom EU. Det är viktigt att fler, med olika partibeteckning, ges möjlighet att erövra kunskap om att arbeta inom EU:s institutioner. Vi hoppas lösa denna fråga på ett positivt sätt och återkommer med mer information så snart vi vet mer i saken.
Tilläggas kan att SDP under majoriteten av EU-valen haft en åländsk kandidat på sin lista, och vi ser det som en följd av vårt goda samarbete.

Mikkel Näkkäläjärvi
Partisekreterare, Finlands socialdemokrater

Hittat fel i texten? Skriv till oss