Foto:

Varför bjuds inte närståendevårdare på stadens julfest?

Nu när julen börjar närma sig, och det diskuteras julfester, så har jag en fråga till Mariehamns stads ledning: Varför blir inte vi närståendevårdare bjudna på julfest? Varför blir vi diskriminerade när alla övriga Mariehamns anställda blir bjudna?

Vi har visserligen ett annat anställningsförhållande, men det spelar ingen roll för det är Mariehamns stad som betalar lönen. Även stadspolitikerna blir bjudna och en del på två julfester per år har jag sett på sociala medier och de jobbar inte många timmar per år. Vi måste vara tillgängliga dygnet runt, har dålig lön – 280 euro netto – och har mindre ledighet än övriga anställda.

Dessutom tror jag att vi är de anställda som sparar in mest åt staden, det kostar mycket att ha våra närstående på institution. Ändå uppskattas vi inte av stadsledningen så mycket att de tycker att vi är värda att bli bjudna på julfest.Vi har svårt att komma ut i sociala sammanhang med anledning av att vi är så bundna, så det blir inte så ofta. En julfest vore ett trevligt avbrott i vardagens slit.
Det skulle vara intressant att höra stadsledningens motivering till varför inte vi är bjudna!

Närståendevårdare

Hittat fel i texten? Skriv till oss