Foto:

Vi jobbar vidare med SDP

Ibland är det väldigt svårt att få fram sitt budskap, hur man än försöker.
Lite så har det blivit för oss vad gäller Europaparlamentsvalet och vårt samarbete.

De senaste dagarnas mediarapportering har fokuserat på löften, lögner och konflikter – en verklighetsbeskrivning vi inte alls känner igen.
Inför EU-valet var det alls ingen självklarhet för Ålands socialdemokrater att ställa upp en egen kandidat. Ett val är alltid ett stort och dyrt åtagande för en liten organisation. Det var dock både medlemmarnas och SDP:s önskan att det skulle finnas en svenskspråkig och åländsk kandidat på listan. Vi ville erbjuda ålänningarna en valmöjlighet.
När Jessy Eckerman tackade ja till att ställa upp fördes diskussioner med SDP om kampanjupplägg, finansiering och möjlighet till inflytande, bland annat i form av en åländsk medarbetare. Då var förhoppningen att SDP skulle få tre mandat i EU-parlamentet.
Här får vi ta på oss att vi inte var tillräckligt tydliga med varandra. Kanske var det språkförbistring, kanske var vi för stressade, men helt klart pratade vi inte om exakt samma sak. Det har vi nu, i bästa samförstånd, rett upp. Vi går vidare med diskussionerna om en medarbetare till en av SDP Europaparlamentariker, men jobbar också vidare med andra samarbets- och påverkansformer.
Fortsatt är det viktigt att Åland har vänner på olika platser, i olika partier och via olika kanaler. Ålands socialdemokrater fortsätter dra sitt strå till stacken, både med våra finländska partikamrater och i det nordiska sammanhanget. Förhoppningsvis snart i EU också.
Tilläggas kan att Svenska folkpartiet och de åländska borgerliga partierna har ett upplägg man jobbat med länge och som funnit sina former. Dit hoppas vi också nå.
Med detta hoppas vi att några frågetecken rätats ut.

Camilla Gunell
Partiledare

Nina Fellman
Kampanjansvarig

Fia Hellsten
Partisekreterare

Publisher Daniel Dahlén svarar
Tack för er insändare. Då frågan verkar svår för socialdemokraterna och man beskyller media vill jag rekommendera att ni lyssnar på Ålandstidningens EU-valpodd med er kandidat Jessy Eckerman. Fem minuter in i podden svarar Eckerman tydligt ja på frågan om socialdemokraterna har en medarbetarplats vigd åt en ålänning. Rakt och tydligt kommunicerat.

Hittat fel i texten? Skriv till oss