”Satsningen på Vikingagården var mycket bra och hade stor betydelse för föreningen”, skriver styrelsen för Jomala IK som behöver ytterligare hallytor för att tillgodose efterfrågan.
<@Fotograf>Hülya Tokur-Ehres
”Satsningen på Vikingagården var mycket bra och hade stor betydelse för föreningen”, skriver styrelsen för Jomala IK som behöver ytterligare hallytor för att tillgodose efterfrågan.
Foto: Hülya Tokur-Ehres
Foto:

Bild

Vi stöder utökade hallytor i Jomala kommun

Inom Jomala IK är vi glada över förslaget om utökade hallytor som arbetsgruppen inom fritidssektorn genom ordförande Nina Viktorsson för fram.

Vi inom föreningen Jomala IK kan bara bekräfta att trycket på halltider är väldigt stort. Inför varje inomhussäsong står vi inför det faktum att en del grupper blir lidande just för att det är svårt att få till inomhustider för alla grupper på ett bra och kvalitativt sätt.
Inom föreningen tror vi att om man inom förvaltningen och som beslutsfattare nu är modig och fattar beslut om att utöka hallytorna så vinner man på det i längden. En sådan satsning stöder och hjälper att fånga upp barn och ungdomar i något som är bra för människan och samhället i det långa loppet; nämligen att satsa på hälsa och välbefinnande.
Från föreningens sida vill vi väldigt gärna också i fortsättningen kunna erbjuda ett mångsidigt träningsutbud både inom lagsporter men även inom individuella idrotter. Genom en satsning på utökade hallytor kan vi tillsammans med fritidsförvaltningen erbjuda fina möjligheter för att motverka till exempel stillasittande och utanförskap.

För att föreningen både ska kunna erbjuda sina medlemmar idrott på hög nivå (exempelvis volleyboll i division 1) och, likaväl viktigt, idrott för dem som vill göra det för att det är roligt och för att man mår bra av det, så behövs det mera halltider. Satsningen på Vikingagården var mycket bra och hade stor betydelse för föreningen – tack för det!

Vi skulle vara mycket tacksamma om kommunen nu går vidare med det som arbetsgruppen har kommit fram till och att man fattar ett modigt beslut i att förverkliga det som står i slutrapporten. Vi är glada över att det ur protokollet från kommunstyrelsens möte den 17 juni framgår att förslaget om en niomannahall nu undersöks vidare under budgetprocessen för 2025.

Styrelsen för Jomala IK
genom Petra Brunila, ordförande

Hittat fel i texten? Skriv till oss