Foto:

Hoppas på större respekt på cykelbanan

Jag har tre kilometer till jobbet från Strandnäs till centrum och cyklar sex månader om året om vädret och underlaget tillåter. Köper ett busskort för tio resor som jag kan utnyttja om jag behöver under halvåret. Det går snabbare att cykla än köra bil och jag slipper köer till och från jobbet. Just under tio minuter tar cykelturen.

Vinterhalvåret tar jag bussen, enkelt och smidigt när man bor så nära och köper månadskort. Jag väljer landsortsbussen eftersom den passerar mitt hem närmast och tätortsbussen fungerar också med tidtabellen. Vinterdäck på cykeln är inget alternativ för mig.

Det som är mindre bra är att cykelvägen mellan Johannebo och musikinstitutet är under all kritik. Det känns som att cykeln ska skaka sönder. Önskar att den som ansvarar för den etappen provar att cykla där. Ingen rolig eller bekväm cykeltur om vi nu ska förespråka att cykla i stället för att köra bil. Hoppas att den sträckan är under bearbetning för ny asfaltering inom kort.
En annan sak att önska är att de som cyklar från centrum mot Strandnäs på morgonen håller sig på sin sida av cykelbanan. Har varit nära flera gånger att krocka där passagen är trång eller sikten är dålig vid kurvan efter musikinstitutet, man är flera i ett gäng och tar upp hela cykelbanan eller kollar i sin mobil under cykelturen.
Hoppas på bättre respekt för varandra och säker, härlig cykeltur till och från jobbet eller vart man är på väg för oss alla.

MB

Hittat fel i texten? Skriv till oss